Olivér
4 °C
8 °C

Hazahozták az olaszországi buszbaleset utolsó súlyos sérültjét is

2017.02.24. 20:24 Módosítva: 2017-02-24 21:01:09

Megérkezett a veronai buszbaleset hatodik sérültje a Honvédkórházba péntek este, írja az MTI. Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba - tette hozzá Tamás Róbert, a kórház orvosigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján.

A férfit repülővel hozták Ferihegyre, majd onnan mentőautóval az intézmény sürgősségi osztályára. Állapota a szállítás alatt végig stabil volt.

Szijjártó Péter külügyminiszter korábban elmondta, a veronai kórház orvosai kedden döntöttek úgy, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett, azóta is kómában lévő sérült szívműködése és légzése lehetővé teszi a szállítást. A férfi volt a tragédia utolsó olyan sérültje, akit még nem hoztak haza Magyarországra.

Szijjártó azt is elmondta, hogy két hét múlva esedékes hivatalos római látogatása előtt ellátogat Veronába. Az olasz városban találkozik a polgármesterrel és köszönetet mond azon hatóságok vezetőinek, amelyek részt vettek a magyarok mentésében, ellátásában és hazautaztatásában.

Január 20-án éjjel az olaszországiVerona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?