Hazahozták az olaszországi buszbaleset utolsó súlyos sérültjét is

2017.02.24. 20:24 Módosítva: 2017.02.24. 21:01

Megérkezett a veronai buszbaleset hatodik sérültje a Honvédkórházba péntek este, írja az MTI. Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba - tette hozzá Tamás Róbert, a kórház orvosigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján.

A férfit repülővel hozták Ferihegyre, majd onnan mentőautóval az intézmény sürgősségi osztályára. Állapota a szállítás alatt végig stabil volt.

Szijjártó Péter külügyminiszter korábban elmondta, a veronai kórház orvosai kedden döntöttek úgy, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett, azóta is kómában lévő sérült szívműködése és légzése lehetővé teszi a szállítást. A férfi volt a tragédia utolsó olyan sérültje, akit még nem hoztak haza Magyarországra.

Szijjártó azt is elmondta, hogy két hét múlva esedékes hivatalos római látogatása előtt ellátogat Veronába. Az olasz városban találkozik a polgármesterrel és köszönetet mond azon hatóságok vezetőinek, amelyek részt vettek a magyarok mentésében, ellátásában és hazautaztatásában.

Január 20-án éjjel az olaszországiVerona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.   • Tippek
  • Bankszámla