Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Orbán: Az álomgyilkos Momentum koalícióra készül az MSZP-vel

2017.02.24. 07:50

Orbán Viktor ismét megtartotta szokásos eligazítását a Kossuth Rádióban. A kormányfőt rögtön a budapesti olimpiáról kérdezték, ami annyiból mindenképpen érdekes, hogy a miniszterelnök magától szóba sem hozta a parlament tavaszi ülésszakának nyitányán

Ki mondta ki a végső szót a pályázat visszavonásáról - hangzott a riporteri kérdés, mire Orbán kitérő választ adott: több testület ülésezett szerdán, végül pedig Tarlós István főpolgármesterrel és Borkai Zsolt MOB-elnökkel dugták össze a fejüket és összegezték a tapasztalatokat. 

Komoly szégyentől és lejáratástól mentettük meg az országot

- mondta a miniszterelnök. Erre kissé váratlanul visszakérdezett a közmédia újságírója: mi lett volna a szégyen, a népszavazás? A kormányfő hangja hallhatóan kissé elcsuklott és pár másodpercig kereste a gondolatait. 

Orbán szerint a népszavazás magyar ügy, amit még akár meg is lehet nyerni, de még akkor is csak többség lesz, nem pedig egység. Már pedig anélkül nem lehet nyerni - hangzott a miniszterelnöktől az utóbbi időben gyakran ismételt kormányzati szöveg. 

A kormányfő szerint hiába lett volna esetleg többség (bár a társadalom nagyobb része jeleneg nem akar olimpiát), kikaptunk volna Los Angelessel és Párizzsal szemben. "Ronggyá vertek volna" - summázta Orbán, akit ezután arról kérdeztek, hogy politikai ügy lett-e az olimpiai pályázat. 

Orbán szerint egyértelmű a helyzet: a Momentum Mozgalom álomgyilkosságot követett el. Nem drágállotta, hogy egyesek olimpiai álmainak meggyilkolásával törjön be a politikába - mondta. 

Lassan harminc éve vagyok a politikában, meghallgattam őket, ez egy új SZDSZ. Kis lökdösődés után pedig MSZP-SZDSZ-koalíció jön

- mondta Orbán Viktor a Momentum Mozgalomról. 

"Soros szervezetei átléptek egy határt"

A miniszterelnök beszélt még a civil szervezetek finanszírozásáról szóló törvénytervezetről is. Elszámoltathatóvá kell tenni azokat a Magyarországon tevékenykedő nemzetközi szervezeteket, amelyek civilnek nevezik magukat, de valójában a globális tőke érdekeit képviselik - idézte Orbánt az MTI. 

Az elmúlt több mint húsz évben "elviseltük" ezeknek a szervezeteknek a létét, de a migráció ügyében tanúsított magatartásuk már sok - fogalmazott a kormányfő. Kijelentette: "Magyarország nem engedheti meg magának, hogy olyan szervezetek, amelyek az ismeretlenség homályában maradnak (...), folyamatosan arra buzdítsák a migránsokat, sértsék meg a magyar jogszabályokat, és valahogy jussanak be Magyarországra".

A nemzetközi tőke "elsősorban Soros Györgyhöz tapadó szervezetei" ezzel átléptek egy határt - mondta Orbán Viktor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?