Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Menekültek miatt állt a vonatforgalom Hegyeshalomnál

2017.02.26. 11:45 Módosítva: 2017-02-26 13:43:19

Menekültek voltak Hegyeshalomnál az űrszelvényben, ezért a vonatforgalom háromnegyed órára leállt tájékoztatott minket a MÁV sajtóosztálya. Az űrszelvénynek egyébként nincs köze sem a világűrhöz, sem a vonatszerelvényekhez: mint kiderült a szakszó a síneket és környékét jelenti, azaz arról van szó, hogy az emberek a sínen vonultak.

A forgalmat az osztrák határrendészet állította le, így Hegyeshalom és Nickelsdorf közt állt a forgalom. A vonatok időközben már elindultak. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség az Indexnek azt írta: 

Február 26-án 10 óra 25 perckor a magyar-osztrák határátlépési ponttól 500 méterre – magyar területen – a Bécs-Budapest vasútvonal mellett a rendőrség 14 magukat afgánnak valló férfit fogott el. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért őket a járőrök a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

Az ügyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság idegenrendészeti eljárásban vizsgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?