Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2 év alatt 5,2 millió forinttal többet keresett az oroszlányi polgármester

2017.02.27. 16:40

A Kúria jogerős ítélete szerint az oroszlányi képviselő-testület 2015-ben jogszabályellenesen állapította meg Lazók Zoltán polgármester fizetését, emiatt a város vezetője két év alatt a különböző juttatásokkal együtt 5,2 millió forinttal több pénzt vehetett fel - írja ez MTI.

A képviselő-testület 2015 április végén 30 százalékkal megemelte a polgármester alapbérét. A határozattal szemben a kormányhivatal egy hónapon belül törvényességi felhívással élt, mert szerintük a béremelés jogszabályellenes volt. Mivel a képviselő-testület nem értett egyet a felhívással, az ügy a Tatabányai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elé került. A bíróság első fokon a képviselő-testületnek adott igazat, most a Kúria az ítéletet hatályon kívül helyezte és a testületet arra kötelezte, hogy újból állapítsa meg a polgármester bérét. 

Lazók Zoltán polgármester (MSZP-DK-Együtt) szerint, a jogerős bírósági ítéletnek megfelelően márciusban a képviselő-testület önálló előterjesztésben foglakozik az üggyel. A kormányhivatal bruttóbban megadott számítása alapján pontosan meg kell határozni a kapott többletjuttatás nettó összegét, amit várhatóan vissza fog fizetni a költségvetésnek.

A polgármester tudomása szerint a Kúria most meghozott elvi döntése országosan hatvannál több önkormányzatnál okozhat problémát, mivel képviselő-testületeik az oroszlányihoz hasonló munkáltatói határozatot hoztak.