Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Olyan köztéri kamerákat telepítenek, amikkel látni is lehet valamit

2017.02.27. 08:45 Módosítva: 2017-02-27 09:16:22

A Teréz körúti robbantás után országszerte felmérték a térfigyelő rendszereket. Kiderült, hogy a mintegy 13 ezer kamera közül a 2014 előtt telepítettek elavultak, alkalmatlanok feladatuk ellátására, írja a Magyar Nemzet. Ezeket az elavult kamerákat modernizálni kell, állapította meg a Belügyminisztérium országos felmérése.

A tavaly szeptember 24-i Teréz körúti robbantás után a nyomozóknak rendkívül körülményes és időigényes volt a tettes követése a kamerák felvételein. Az ellenőrzött kamerák ugyanis nem egy rendszerben működnek, eltérő minőségű felvételeket készítenek, ráadásul zömük elavult.

A Pintér Sándor belügyminiszter által elrendelt vizsgálat szerint Budapesten 11 115 térfigyelő kamera működik. A megyei jogú városokban 1733 kamerát működtetnek az önkormányzatok. A vizsgálat eredményei alapján a belügyi tárcánál javaslatot készítenek a fejlesztésekre.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?