Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Szemből érte a lövés a rendőrt Győrkös István házában

2017.02.27. 07:15 Módosítva: 2017-02-27 07:16:11

Elölről találta el a halálos lövés Pálvölgyi Péter őrnagyot a hungarista Győrkös István bőnyi házában, erősítette meg az Átlátszó információját a Magyar Idők forrása. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője, Nagy Andrea ügyész pénteken szakértői vélemény alapján szintén megerősítette ezt.

Az Átlátszó azt írta: az idős férfi beengedte a rendőröket a házába. Itt vita alakult ki, majd lövöldözés kezdődött. Felmerült a gyanú, hogy a rendőrnyomozót saját kollégái lőtték le, akik a háta mögül tüzeltek. 

A Pálvölgyi Péter nyomozó halálát okozó  lövedék azonban egyértelműen egy 7,62 mm kaliberű Kalasnyikovból származott. A bemeneti nyílás elöl található, a lövések leadását, a test elhelyezkedését a helyszíni szemle is bizonyítja, mondta a portál informátora.

Az Átlátszó szerint a rendőrök nem fejvesztve menekültek a házból, hanem fedezéket keresve, rendezetten vonultak vissza. A történtek után a rendőrök leállították a forgalmat az utcán, és telefonáltak a Központi Ügyeletnek, a TEK-nek, a mentőknek, közben folyamatosan egyezkedtek Győrkössel és nejével, hogy kihozzák a kollégájukat. Azt, hogy Pálvölgyi Péter a lövés pillanatában már meghalt, akkor még nem tudták. A TEK kihívását korábban nem indokolták a körülmények. 

Az Átlátszó szerint összesen kilenc lövés dördült el, amelyek egy része célzott lövés volt. A lövöldözés után Győrkös István a rendőröknek azt üzente, hogy a mentők bemehetnek a sérülését ellátni, de ha rendőrt lát, azt agyonlövi. Szó se volt arról, hogy a mentőket a nyomozók előre küldték volna maguk helyett. 

Győrkös István azt állította: akkor sült el a fegyvere, amikor a rendőrök meglőtték őt, és előregörnyedt. Az ügyészség ezért most egyesített igazságügyi orvos- és fegyverszakértői véleményt kért. Ez a vizsgálat kizárhatja majd azt a verziót is, hogy a gyilkos lövedék nem közvetlenül, hanem gellert kapva találta el az áldozatot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!