Nem ártott a Fidesznek a NOlimpia

2017.03.01. 09:51

Két közvélemény-kutató is ma hozta nyilvánosságra a legfrissebb pártpreferencia-adatokat. A Nézőpont Intézet 2000 fős mintán végzett felmérése szerint az elbukott olimpiai pályázat ellenére a Fidesz februárban is stabil előnnyel vezette a pártversenyt. Hasonló eredményt mért ezerfős mintán a Republikon Intézet, szerintük erősödtek a kis pártok, és tovább gyengült a Jobbik.

A kormányközeli Nézőpont szerint a kormánypártokat februárban a teljes felnőtt népesség 33 százaléka támogatta. A Jobbikkal 12, az MSZP-vel 8, a DK-val 4, az LMP-vel 3, az Együttel 2, a Kétfarkú Kutya Párttal 2, a Liberálisokkal 1 százalék szimpatizál. A valószínűsíthető listás eredményeket nézve a kormánypártok 46 százalékon állnak, míg a Jobbik 21, az MSZP 14, a DK 7, az Együtt 3, a Párbeszéd 1, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt 2-2, az LMP pedig 4 százalékon áll.

Utoljára, február 25-én a  Publicus Intézet jelentkezett friss közvélemény-kutatási eredményekkel, náluk a Fidesz két százalékot veszített januárhoz képest, és egy százalékos eredményével mérhetővé vált a Momentum.