Tarlós István is beszédet mond a Nemzeti Múzeum előtt március 15-én

IMG 6881
2017.03.02. 13:00 Módosítva: 2017.03.02. 13:27

Orbán Viktor miniszterelnök mellett Tarlós István is beszédet fog mondani a Nemzeti Múzeumnál március 15-én, írja az MTI. A hagyományos rendezvények mellett pedig további érdekes programok várják az ünneplőket a múzeumnál és a Budai Várban is. 

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy:

  • A nemzeti ünnep programjai szokás szerint 9 órakor kezdődnek az Országház előtti Kossuth téren, ahol felvonják Magyarország lobogóját.
  • Az esemény után a ünneplők a Nemzeti Lovas Díszegység és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának vezetésével a Nemzeti Múzeumhoz vonulnak, ahol Tarlós István főpolgármester, majd pedig Orbán Viktor mondja el az ünnepi beszédét.
  • Ezután a díszmenet az Astoria-Szabad sajtó út-Március 15. tér-Széchenyi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Hunyadi János út útvonalon jut el a Budai várba. 
  • Délután 3 órakor pedig átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat az Országházban.

A múzeumkerti rendezvényen fellép többek között Both Miklós Fonogram-díjas zeneszerző, előadóművész és Pápai Joci, A Dal 2017 győztes énekese. A Budai Várban a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Magyarság Háza is készül programokkal. Lesz táncház a Szentháromság téren, a Dísz téren pedig térzenét játszik a Készenléti Rendőrség, valamint a pénzügyőrök és a honvédség zenekara. Továbbá regisztráció után egész délelőtt ingyen megtekinthető lesz a Szent Korona az Országházban.

Részletesebb programtervvel március 10-én fognak jelentkezni a szervezők.