Blikk: Volt fideszes képviselő volt Kun-Mediátor Marcsika lelki támasza

2017.03.03. 07:01

Tavaly decemberben, San Pedróban tartóztatták le Dobrai Sándorné Nagy Máriát, akit Karcagon mindenki csak Bróker Marcsiként ismert. A Kun-Mediátor egy magát utazási irodának és pénzváltónak álcázó piramisjáték volt, amely magas kamat ígéretével pénzt gyűjtött Karcag környékén nagyjából tíz éven át, amíg a piramis össze nem omlott. 2015 áprilisában, amikor több befektető nem kapta meg a pénzét az amúgy semmilyen pénzügyi szolgáltatásra feljogosító engedéllyel nem bíró cégtől, a rendőrség sikkasztás miatt nyomozni kezdett, Dobrai Sándorné Marcsika pedig a fél családjával együtt megszökött, majd Belize-ben bujkált.

Dobrai Sándorné, miután elfogták Belize-ben, és Magyarországra szállították
Dobrai Sándorné, miután elfogták Belize-ben, és Magyarországra szállították
Fotó: Police.hu

A Blikk mai cikkében azt írja, hogy a közép-amerikai országban egy korábban Magyarországról szintén megszökött, egykori VII. kerületi fideszes képviselő volt a lelki társa Dobrai Sándornénak.

„Czibula addigra jelentős helyismerettel rendelkezhetett, mivel ő 2008 novemberében hagyta el Magyarországot, mielőtt őrizetbe vették volna a Hunvald-ügy kapcsán. Czibula először horvátországi nyaralójában bujkált, majd onnan Közép-Amerikába, Mexikóba szökött" - írja a lap, hozzáteszik, Czibula ellen is nemzetközi elfogatóparancs van életben, kiadatási egyezmény azonban sem Mexikóval, sem a szomszédos Belize-zel nincs.

A lap úgy tudja, nem anyagilag segítette a volt fideszes a nőt, inkább lelki támaszt nyújtott. Ám azután, hogy a nő ott is elkezdett másokat megtévesztve pénzhez jutni, megszakította vele a kapcsolatot.

"Czibula Csaba ellen továbbra is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben" – mondta a Blikknek a főügyészség helyettes szóvivője. Czibulát vesztegetéssel gyanúsítják a hatóságok. 

A Közép-Amerikai offshore-paradicsomot ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.