Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a BAZ megyei kórházban

2017.03.03. 14:11 Módosítva: 2017.03.03. 14:15

A Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást folytat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház és a Medcenter Kft. között kötött szerződések miatt – erősítette meg információnkat az ORFK sajtóosztálya. Ahogy lenni szokott, a folyamatban lévő nyomozásról nem közöltek részleteket. 

Ez az az ügy, ami miatt Csiba Gábor főigazgató április elején távozik a megyei kórház éléről. A történet hosszú és szövevényes, de a lényeg, hogy a kórház 2007-ben rendkívül előnytelen szerződést kötött egy panamai hátterű céggel az onkológiai osztály fejlesztésére és üzemeltetésére. A 15 évre szóló megállapodást nem lehet felbontani, az ellenzék szerint több milliárd forint kár éri ezzel a kórházat. Az ügyről tegnapi cikkünkben írtunk részletesebben. 

A hűtlen kezelés gyanúja miatt folytatott nyomozás abból a szempontból is érdekes, hogy a szóban forgó szerződéseket megkötő Csiba Gábor korábban a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője volt Miskolcon, de kitették a pártból. Áprilistól pedig a megyei kórházat sem igazgatja tovább – igaz, az egészségügyért felelős államtitkár „országos jelentőségű feladatot” szán neki.