Határőrt vesztegetett az ukrán-magyar házaspár

2017.03.07. 17:46

Hivatali vesztegetés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - gyorsított eljárásban - a Vásárosnaményi Járásbíróság egy ukrán-magyar házaspárt, mert meg akart vesztegetni egy határőrt - közölte az MTI. A vádlottak a barabási közúti határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő egyik határőrt akarták rábírni arra, győzze meg ugyanott dolgozó feleségét, hogy fordítsa el a hőkamerát a határszakaszról.

A házaspár és a főtörzsőrmester egy bevásárlóközpont parkolójában találkozott, a főtörzs előtte jelentette, hogy megkeresték. Kiderült, hogy a vádlottak cigarettát akarnak átcsempészni a zöldhatáron. Kilencládányi cigaretta után 90 ezer forintot fizettek volna a határőrnek.

A vádlottakat egy újabb találkozón fogták el, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt kellett bíróság elé állniuk.

Az elsőrendű vádlottat másfél év börtönre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, a másodrendűt pedig egy év, két évre felfüggesztett börtönre. A másodrendű vádlott ítélete jogerős, az elsőrendű vádlott esetében az ügyész súlyosításért fellebbezett.  • Hírek
  • Bankszámla