Milliárdos roma csalás: két éve nyomoznak, de még nem hallgattak ki gyanúsítottat

2017.03.07. 16:21

Egy Teleki László képviselőnek (MSZP) adott írásbeli parlamenti válaszból derült ki, hogy a Híd a munka világába szövetkezet milliárdos tételű csalásának 2015. februárja óta folyó nyomozása során még egyetlen egy gyanúsítottat sem hallgattak ki. 

A „Mikor lesz eredménye a „Híd a munka világába” szövetkezet botránya ügyében indított büntetőeljárásnak?” című, írásbeli választ igénylő kérdésére válaszolva Polt Péter legfőbb ügyész azt írta:

"A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt 2015 . február 24. napjától megkezdett nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztálya folytatja. A nyomozás  határideje 2017. június 24. napja, de egyelőre nem határozható meg, hogy a nyomozás eddig az időpontig ténylegesen lezárul-e, a nyomozás határidejének meghosszabbítása nem zárható ki. Az ügyben még nem hallgattak ki gyanúsítottat."

A Farkas Flórián vezette ORÖ-ben elkezdett Híd a munka világába foglalkoztatási programban a roma önkormányzat és a milliárdos uniós programot vezető néhány projektmenedzser úgy költött/tüntetett el több milliárd forintot, hogy egyetlen hátrányos helyzetű romát sem juttatott munkához.