Nemsokára többet keresnek a nők, mint a férfiak

2017.03.08. 08:17

Ma van nőnap, a rossz férfilelkiismeret évi rendes kompenzációs kísérleteinek nemzetközi ünnepe. Nézzük is, a magyar bulvárlapok hogyan kezelik a nagy napot.

Rögtön itt van a nőnapi Blikk, ahonnan összeállításunk címét is kölcsönöztük. De mielőtt a részletekbe belemennénk, rögtön néma tiszteletadással adózzunk a szerkesztőség gyakorlatának, melyben a jó ízlés keveredik a dicséretes önmérséklettel: az 5. oldalon, a szokásos félmeztelen nő és a "kúrnánk, de inkább mondunk valami vicceset" típusú képaláírás helyett ezúttal egy félmeztelen férfit kapnak az olvasók. A szokásos tréfás felirat sajnos elmaradt.

Lejla Selimovic (34) bútorrestaurátor a boszniai műhelyében.
Lejla Selimovic (34) bútorrestaurátor a boszniai műhelyében.
Fotó: Dado Ruvic / Reuters

A nők fizetéséről szóló cikk szerint a nők fizetése "nemsokára" lehagyja a férfiakét, de sajnos nem derül ki, hogy ez pontosan mikorra várható. Egy másik cikkben megszólal az MSZP-frakcióból nemrég kilépő képviselő, Demeter Márta, aki a nagy napon bátorságra szólítja fel "nőtársait", hozzátéve, hogy nem csak a nőktől kell várnia  változást, mindenkinek segítenie kell abban, hogy a "gyengébbik nem" tagjai ne induljanak hátránnyal.

A Rogán Antal helikopteres esküvőlátogatási allűrjeiről is ismert Szabó Zsófi interjúban beszél arról, hogy a nőiességét a férje formálja. Egy remek nőnapi kérdés a tévés műsorvezetőhöz:

Nemcsak a kiállása, a súlya is megváltozott, hosszú idő után érte el azt az alakot, amire vágyott. Küzdelmet jelentett az a plusz néhány kiló?

A Blikkben olvashatnak még a 40 tonnás kamiont vezető ("fiatal, dekoratív") Nikiről, és a lap egy házimunkatesztet is készített. Hajni a mosás-teregetés-vasalás kombóban és a főzésben is lenyomta Gábort, aki viszont az autójuk olajszintjének ellenőrzésében bizonyult jobbnak.

A Bors sajnos elment a nagy lehetőség mellett, és nem igazán készült nőnapra. Van viszont egy kicsit gúnyolódó idézet Bódy Silvy műsorvezetőtől, aki forgatás közben földrengést élt át, és utána ezt írta:

Ha már mindenképp meg kell halnom, akkor legalább szépen, kisminkelve ér a halál.

Nem tudom, a Borsban máskor szoktak-e lenni ilyen anyagok, de most nagy érdeklődéssel olvastam a 

Selmeczi jó lenne szexminiszternek

című írást, amiből kiderül, hogy a lap olvasói parlament népjóléti bizottságában népesedéspolitikával foglalkozó fideszes politikusnőt, Selmeczi Gabriellát látnák szívesen a szexminiszteri poszton, amire a népességfogyás megállítása érdekében lehetne szükség.

A Borsból megtudtam, hogy Emma Watson szőkíti a bajszát és gyakran olajozza a fanszőrzetét (true story!). Egy nőnapi kutatásból pedig az derül ki, hogy

bár a szebbik nem képviselői kevesebb megtakarítással rendelkeznek a teremtés koronáihoz képest, a két nem befektetései között nincs számottevő különbség.

És bár ez inkább a gyereknapi kiadásba illene, de ne hagyjuk említés nélkül, hogy Berki Krisztián (nem a tornász) mobiltelefont vett 3,5 fél éves kislányának.

A Ripost sem vitte túlzásba a nőnapozást, egyetlen releváns cikket találtam, abból viszont végre kiderül, miért forrók a férfiak és hidegek a nők. Itt most a testükről, nem a lelki alkatukról van szó, és az orvosok "megfejtették": a háttérben keringési meg hormonális okok vannak.