János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bíróság: Ki lehet fütyülni Orbán Viktort március 15-én

2017.03.14. 22:52 Módosítva: 2017.03.15. 23:22

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság eltörölte a rendőrség azon határozatait, amelyekkel megtiltották Juhász Péternek és pártjának, hogy kifütyüljék Orbán Viktort március 15-én. Így végül az Együtt tüntetése szerda délelőtt 10 órakor az eredeti tervek szerint kezdődhet meg a Nemzeti Múzeum közelében.

"A gyülekezési törvény értelmében a gyülekezési jog gyakorlása keretében békés összejövetelek, felvonulások és tüntetések tarthatók, amelyeken a résztvevők a véleményüket szabadon kinyilváníthatják."

– írja a Fővárosi Törvényszék keddi sajtóközleményében. Juhász Pétert a TASZ ügyvédje, dr. Hüttl Tivadar képviselte. A végzés jogerős.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség határozatban megtiltotta az Együtt elnökének, hogy szerdán kifütyülje a Nemzeti Múzeumnál a miniszterelnököt. A tüntetést azért nem engedélyeztek, mert a rendőrség szerint Juhászék akadályozták volna a bejelentett állami rendezvényt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt is megtiltotta, hogy a párt sípokat osszon a kormányellenes tüntetőknek. Juhász már akkor jelezte, hogy a rendőrség határozata sérti a gyülekezési törvényt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!