Kirendelt védőt kapott a Teréz körúti robbantó

2017.03.14. 08:53

Ügyvédet rendelt ki a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, P. László védelmére a Központi Nyomozó Főügyészség – tudta meg a Magyar Idők a KNYF szóvivőjétől, Nagy Andrea ügyésztől.

A KNYF nem kommentálta a lapnak azt az értesülését, hogy minderre azért volt szükség, mert P. László már nemcsak a nyomozó hatósággal, hanem senkivel sem működik együtt. Néhány napja megszűnt a régi védője megbízása, de nem volt hajlandó aláírni az új ügyvéd megbízását. A lap szerint azt mondta, senkire sincs szüksége, és azt sem bánja, ha életfogytiglanra ítélik.

Mint ismert, a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében amennyiben a gyanúsítottnak nincs pénze ügyvédre, vagy nem kíván megbízni senkit a védelmével, akkor a nyomozó hatóságnak kötelező kirendelni védőt számára.

Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint P. Lászlónak felfokozott éntudata van, ez jellemhiba, de nem betegség, ami kizárná a büntethetőséget. Bilkei szerint erre utal, hogy P. László hosszas hallgatás után beismerte a robbantást, majd anélkül, hogy kifejtette volna a merénylet okait, ismét hallgatásba burkolózott. Jelenleg abban a fázisban van, hogy azt mondja, nincs szükségem senkire, önmagam mutattam meg a világnak, hogy valaki vagyok. Szerepet játszik, és ebben csak az egója a fokmérő.