Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

BKV: Nem a járművezető volt a hittérítő

BJASZ20140226004
2017.03.17. 10:54

Nem a járművezető volt az, aki vallásos szöveget mondott, hanem egy utas, kézi hangosítóval

– kezdi kérdéseinkre küldött válaszát a BKV. Történt ugyanis, hogy egy olvasónk jelezte, hogy egyik reggel a 3-as metró Corvin-negyed és Klinikák megállók közötti szakaszán arra lett figyelmes, hogy a metróvezető a hangosbemondón elnézést kért, „majd egy igaz üzenetről, Jézus Krisztusról kezdett el beszélni, és, hogy sajnálja de meg kell tennie azt ami most következik". A levél szerint az utasok kicsit zavartan néztek egymásra, de a következő megállóig azért megnyugodtak, akinek kellett, leszállt.

Olvasónk próbálta a telefonos ügyfélszolgálaton jelezni, ahol az volt az első kérdése a vállalatnak, hogy káromkodott-e a sofőr. „Ezután megnyugtatott, hogy az evangelizálásnál komolyabb sérelmekkel szoktak betelefonálni, ő maga rendszeresen olvassa az evangéliumot, és nincs okunk azt gondolni, hogy a sofőr nem beszámítható, hiszen az első mondatában elnézést kért. Egyébként pedig a metró kötött pályás jármű, nagyon nehéz szándékosan balesetet okozni, bár ha ez buszon történt volna, nyilván érthetőbb lenne a riadalom..." – írta olvasónk.

Kérdéseinkre válaszul a BKV megírta, a vallásos szöveget nem a jármű sofőrje mondta, hanem egy utas, aki kézi hangosítót használt, ezért tűnhetett úgy, mintha a mikrofonokból szólna a hang. Hozzátették:

Délelőtt az egyik metró vezetője is figyelmes lett az esetre, mert az utas éppen az első metrókocsiban mondott vallásos szöveget. Később a férfi ismét feltűnt a metróvonalon; ekkor a Nyugati pályaudvar állomáson a peronőrök leszállították a vonatról, és kizárták az utazásból.

Aki tehát hittérítőt hall egy BKV járművön, ne gondolja, hogy a sofőr az önkéntes hittérítő. Sajnos arra a kérdésünkre azonban nem kaptunk választ, hogy mik azok az "evangelizálásnál súlyosabb sérelmek", amikkel az utasok be szoktak telefonálni.