Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Bővítené a kamerarendszert a Szentendrei úton az önkormányzat

2017.03.20. 19:10

A Véda kamerarendszer kibővítését kéri a III. kerületi Szentendrei útra Bús Balázs polgármester, a szombati halálos baleset kapcsán - írja az MTI.

A kerület vezetője a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy a Szentendrei útra is helyezzenek ki a Védához tartozó kamerákat.  Szerinte a rendőrség is tudja, hogy a Szentendrei utat gyakran használják gyorsulási versenyekre.

Bús Balázs a szombat hajnali, két halálos áldozattal járó baleset kapcsán  kezdeményezi a kamerarendszer kibővítését, bár a két fiatal nem gyorsulási verseny miatt halt meg. 

Jelenleg 124 kerületi térfigyelő kamerát működtet az önkormányzat. A főutak és a közúti közlekedés biztonságának biztosítása azonban elsősorban fővárosi és országos feladatkör, ennek ellenére  az önkormányzat anyagilag is támogatná az új kamerák telepítését. 

Mint korábban írtuk, szombat hajnalban két fiatal meghalt, amikor a III. kerületi Szentendrei úton piros lámpánál várakozó autójukba hátulról nagy sebességgel belecsapódott egy személyautó. Az egyik áldozat a 21 éves Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos.