Szerdán már el sem indult a felújított orosz metró

2017.03.22. 07:40

Nem állt forgalomba szerdán reggel a felújított orosz metrószerelvény, tudtuk meg több forrásból is. A szerelők ugyanis még keresik a keddi ajtóhiba okát. A hiba tegnap megszűnt, de a BKV biztosra akar menni, hogy nem fordul elő újra. Elképzelhető, hogy egész nap nem látni majd az új orosz kocsikat. 

Nem az ajtóhiba az első baki a felújított metrón. Információink szerint az átadás napján pont azon a kocsin ment ki a szellőző biztosítéka, amin a főpolgármester és a sajtó nagy része utazott. Ezért a kocsiban elég meleg volt, ami többeknek feltűnt.

A BKV válaszolt 

A cikk megjelenése után a BKV közölte:

„Kedden, az M3 vonalon menetrend szerint közlekedő felújított metrószerelvényen indulás előtt a járművezető ajtójelzés hibát észlelt, ezért a jármű kiállt a forgalomból. Az említett hibajelenség az ajtók működését nem befolyásolta, de a hiba okának megállapítása és kijavítása érdekében a szerelvényt ideiglenesen kivontuk a forgalomból.

 Az újonnan forgalomba állt szerelvényeknél – mint minden új vagy felújított műszaki rendszernél –

a kezdeti időszakban a kisebb meghibásodások, működési zavarok egyáltalán nem tekinthetőek szokatlannak.

A hibajelenség okát a szerelvényekre adott jótállás keretében a METROWAGONMASH Nyrt. fogja feltárni, ez a vizsgálat jelenleg is folyamatban van. A hiba kijavítását a Vállalkozó térítésmentesen végzi.”