Gyorsan véget ért Simicska fiának karrierje a Fidelitasban

2017.03.24. 22:16

Simicska Ádám (Simicska Lajos exfideszes oligarcha fia) arról beszélt a 24.hu-nak, hogy ő a Fidesz ifjúsági szervezetének, pontosabban a II. kerületi Fidelitasnak a tagja, miután a kormánypárti Ripost.hu azt írta, hogy a Jobbik képviselőjelöltként indítaná a 2018-as választáson. Simicska Ádám tagadta, hogy ilyenről szó lenne, és hogy párthovatartozása tiszta legyen, elárulta a fidelitasos elköteleződését.

Simicska Ádám
Simicska Ádám

Erre Böröcz László, a Fidelitas elnöke megerősítette a Pestisrácok.hu-nak, hogy Simicska Ádám valóban a II. kerületi Fidelitas tagja 10 éve. Ugyanakkor a budapesti Fidelitas-elnök már kezdeményezte kizárását az ifjúsági szervezetből. Azt is elárulta a fideszes frakciópénzből támogatott lapnak, hogy a kizárást a Fidelitas etikai bizottsága tárgyalja, és "valószínűsíthetően" a Fidelitas kizárja, addig mindenesetre tagságát felfüggesztették.

Hogy milyen mélyen van beágyazódva Simicska a fidelitasba, arról Böröcz azt mondta, „az utóbbi 5-10 évben nem is hallottak Simicska Ádám felől, a szervezet rendezvényein nem vett részt. “Simicska Ádám régóta inaktív tagja a közösségnek.”

Böröcz amúgy Orbán Viktor miniszterelnök után szabadon a Jobbikot Simicska Lajos csicskapártjának nevezte ugyanebben a megszólalásban.  • Tippek
  • Lakáshitel