Orgazdaság miatt őrizetbe vették a fél éve szabadult Tasnádi Pétert

2017.03.24. 10:03

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján elfogott és gyanúsítottként kihallgatott egy budapesti üzletembert és bűntársát - közölte a Fővárosi Főügyészség. A 24.hu információi szerint az üzletember Tasnádi Péter, aki tavaly szeptemberben szabadult a börtönből.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 2-ra virradóra elkötött egy értékes autót egy III. kerületi parkolóból. A nyomozók gyanúja szerint a két elfogott férfi tudomást szerzett a luxusautó eltünéséről, és arról is, hogy a tulajdonosa keresi a járművet.

Tasnádi Péter 2010-ben
Tasnádi Péter 2010-ben
Fotó: Szémann Tamás / Index

Eddig ismeretlen körülmények között megszerezték a kocsit, és abban állapodtak meg a tulajdonosával, hogy 3,5 millió forintért visszaadják neki, de végül félmilliós összegben maradtak. Február 19-én megtörtént a találkozó, visszaadták a járművet a tulajnak, aki a helyszínen 250 ezer forintot fizetett a gyanúsítottaknak. 

Az ügyben nagy erőkkel nyomoztak a hatóságok, az ügyészség, a Készenléti Rendőrség és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság emberei fogták el az egyik gyanúsítottat a Liszt Ferenc Repülőtéren. Ezután őt és bűntársát jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat. 

 Csuklyás testőrök várták a börtön előtt

Tasnádit 1992-ben felfüggesztett börtönre ítélték zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés miatt, majd 1999-ben az első magyar maffiaper főszereplője lett. Négy és fél év börtönt kapott. 2006-ban azzal vádolták, megbízást adott volt felesége megölésére, sósavval öntette le anyósa arcát. Ebben az ügyben 2012-ben ítélték jogerősen hét évre.

Tasnádi Péter ellen korábban többször indult büntetőeljárás súlyos bűncselekmények miatt és többször el is ítélték, de előfordult már az is, hogy felmentették a vádak alól. 2004-ben egy négy és fél éves börtönbüntetés után szabadult ki (önbíráskodás, súlyos testi sértésre való felbujtás és adócsalás miatt ült), akkor még kicsit más stílusban nyomult, az MNO tudósítása szerint "a Kozma utcai börtön kapujában, csuklyás testőrök vártak rá, majd luxus Mercedesbe szállva elviharzott".

Az alvilági üzletember dolgairól ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.