A Fidesz nyert Szarvason, független futott be Nagylakon az időközin

2017.03.26. 20:35

A fideszes Babák Zoltán Antal nyerte az időközi képviselő választást Szarvason vasárnap, amelyet a körzet ugyancsak fideszes képviselőjének halála miatt kellett kiírni, írja az MTI.

A második helyen a helyi nagycsaládosok egyesületének jelöltje, a harmadikon a jobbikon Samu Tamás Gergő végzett. A Munkáspárt színeiben induló Dallas Péter lett a negyedik, egészen pontosan négy szavazatot kapott.

A névjegyzékben 1480 választópolgár szerepelt, közülük 477-en jelentek meg a választáson, a részvételi arány 32,23 százalék volt. Egy érvénytelen szavazat született.

Időközit tartottak vasárnap Nagylakon is, ahol a független jelöltként induló Locskai Zoltánt választották polgármesterré. Ő eddig alpolgármesterként dolgozott a határ menti falu irányításában.

A szavazásra jogosult 466 nagylaki közül 288 vett részt a választáson. Három független jelölt indult, Locskai 150 szavazattal győzött. A negyedik jelölt, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Nagy Gyula Imréné egy szavazatot kapott.

Nagylakon a korábbi független polgármester, Gyarmati András nyugdíjba vonulása miatt tartottak időközi választást.  • Hírek
  • Hírek