A fogdáról házi őrizetbe került Tasnádi Péter

2017.03.26. 10:34 Módosítva: 2017.03.26. 10:39

Az ügyészség kezdeményezte az orgazdasággal gyanúsított Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, de a bíróság szombaton házi őrizetbe helyezte, írja a Pesti Srácok. Tasnádi a Facebookon azt írta: otthon van, de telefonon egyelőre nem lehet elérni, mert azt lefoglalta tőle a rendőrség. Tasnádi azt állítja: nem orgazda, és csak le akarják járatni.

Tasnádi Péter tavaly szeptemberben szabadult a börtönből. A  Budapesti Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki, jelentették be pénteken.

tasnádi2
Fotó: Velvet

2017. február 2-ra virradóra valaki ellopott egy értékes autót egy III. kerületi parkolóból. A nyomozók gyanúja szerint Tasnádi és társa tudott a luxusautó eltünéséről, és arról is, hogy a tulajdonosa keresi. Megszerezték a kocsit, és abban állapodtak meg a tulajdonosával, hogy 3,5 millió forintért visszaadják neki. Végül félmilliós összegben maradtak. A február 19-én megtörtént találkozón visszaadták az autót, a tulajdonos a helyszínen 250 ezer forintot fizetett Tasnádiéknak, állítja az ügyészség.

Tasnádit 1992-ben felfüggesztett börtönre ítélték zsarolás, lőfegyverrel való visszaélés miatt, majd 1999-ben az első magyar maffiaper főszereplője lett. Négy és fél év börtönt kapott. 2006-ban azzal vádolták, megbízást adott volt felesége megölésére, sósavval öntette le anyósa arcát. Ebben az ügyben 2012-ben ítélték jogerősen hét évre. 

Az alvilági üzletember dolgairól ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.