Na, vajon ma is leállt az orosz sufnimetró?

DSC 3357
2017.03.28. 15:32 Módosítva: 2017.03.28. 18:23
Igen.

Újra ki kellett állnia a forgalomból a Metrovagonmas által gyártott és felújított metrószerelvénynek a 3-as vonalról kedden délután, közölte a Metróért Egyesület a Facebook-oldalán, amit az MTI idéz.

A Metróért Egyesület egy kérdésre válaszolva a leállás okáról a következőt írja Facebookján:

Ismereteink szerint nincs rá személyzet, nem szeretnénk minősíteni a BKV átképzési ütemezését.

A Hvg.hu megszólaltatta az egyesület elnökét, Bíró Endrét is, aki szerint a BKV későn kezdte el a vezetőket képezni, és "jelenleg hiány van az új szerelvényeket vezetni tudó kollégából. Bíró szerint konkrétan március 20-án reggel 7-kor, az utasforgalomba beállás előtt 6 és fél órával indult a vezetők képzése.

Az MTI megkereste az ügyben a BKV-t, a társaság szerint a metró tervezetten állt ki a forgalomból. Mint írták, 8:40-től 15:07-ig, ileltve 9:28-tól 23:23-ig jár, a köztes időszakokban kiáll a forgalomból.

A hol Pandának, hol Moszkvicsnak becézett első felújított járművet múlt hétfőn adták át, de azóta többször is ki kellett állnia a forgalomból valamilyen meghibásodás miatt.

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az MTI-nek korábban azt mondta, még a tűréshatáron belül vannak a 3-as vonalon futó felújított metrószerelvény hibajelenségei, probléma akkor lesz, ha ezek nem szűnnek meg heteken belül.

Az orosz sufnimetró eddigi budapesti karrierjéből csupán korábbi cikkeink címeit idéznénk:

Borítókép: Bődey János / Index