A polgármester szervezete lassabban bontja az alkoholt, ezért véletlenül ittasan vezetett

2017.03.29. 18:14
ruszics-ferenc-fidesz-kdnp-keszthely

Keszthely fideszes polgármesterét, Ruzsics Ferencet március 19-én vasárnap közúti ellenőrzés miatt megállították a városban. Megfújta a szondát, pozitív lett, bevitték a rendőrkapitányságra, ahol az újabb ellenőrzésen a légalkoholszintje 0,35 mg/liter eredményt mutatott. A politikus jogosítványát bevonták - idézi Ruzsics közleményét a helyi televízió honlapja

A politikus saját bevallása szerint előző este kilenc órakor fogyasztott utoljára alkoholt, előtte egy felest és négy doboz sört ivott. Másnap fél tízor azzal a tudattal szállt autóba, hogy a szervezetéből teljesen kiürült az alkohol, "a mérési eredmények viszont nem ezt mutatták" - jegyezte meg. 

Sajnos akkor még nem voltam azzal tisztában, hogy egy évek óta rendszeresen szedett gyógyszer mellékhatásaként bekövetkezett egészségkárosodásom miatt a szervezetem az alkoholt sokkal lassabb ütemben tudja lebontani, mint azt egy egészséges teszi. Cselekedetem nem volt szándékos.

- magyarázta a helyzetet Ruzsics, aki tettéért mindenkitől elnézést kér, akinek csalódást okozott. 

A politikus 2014-ben harmadik alkalommal lett a város polgármestere. A 2006-os választások előtt művezető és üzemvezető volt egy faüzemben, majd áruházat is vezetett - olvasható rövid életrajzában.  

A keszthelyi önkormányzat egyik neve elhallgatását kérő tagja szerint Ruzsics igazoltatása a helyi fideszes belviszály eredménye. Informátorunk úgy tudja, hogy a Fidesz vezetése "kilövési engedélyt adott" Ruzsicsra, akit le akarnak építeni, mert már nem vele szeretnének a 2019-es önkormányzati választásoknak nekivágni. A városban az egyik alpolgármestert és az egyik szakközépiskola igazgatóját tartják számon Ruzsics lehetséges utódjának. 

Ennek előzménye lehet, hogy informátorunk szerint a fideszes többségű képviselőtestület szavazott már a polgármester ellen, éppen akkor, amikor a jogkörei megnyirbálásáról döntöttek.   • Hírek
  • Személyi kölcsön