Megszüntették a nyomozást a gimnazista fiút felszedő kozármislenyi pap ellen

2017.03.29. 20:04 Módosítva: 2017.03.29. 20:04

Megszüntette a rendőrség a Pécsi Egyházmegye papjával szemben, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást – írja az MTI a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra (BMRFK) hivatkozva.

Hamvazószerdán kereste meg a pécsi megyéspüspököt az a fiatal plébános, aki a papi hivatással össze nem egyeztethető kapcsolatot vallott be – írtuk korábban a Szabad Pécs információi alapján. A lap szerint a plébánosnak egy Pécsett tanuló gimnazista fiúval volt viszonya. Az ügyben Udvardy György megyéspüspök közleményt adott ki, amiben azt írta, hogy G. Károly atyát azonnali hatállyal felfüggesztette, mivel felmerült vele kapcsolatban a fiatalkorúak veszélyeztetésének gyanúja.

A pécsi megyés püspök múlt hétfőn kiadott közleményében azt írta, az egyházmegye papja „súlyos erkölcsi okokra hivatkozva a papi szolgálatból való elbocsátását kérte évekkel ezelőtt történt események kapcsán, amelyek felvetik a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját”. A püspök arról is beszámolt, hogy azon intézmények vezetői, nevelőtestületei és iskolai osztályai, ahol az érintett pap tanított, tájékoztatást kaptak.

A BMRFK most a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást szerdán megszüntette. Mint írják: „A nyomozásban beszerzett tanúvallomások szerint a férfi cselekedetével az akkor még kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését nem veszélyeztette. A nyomozás során más bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel”.