Vazul
10 °C
25 °C

Tarlós feleségét büntették meg a közteresek

2017.03.30. 16:21 Módosítva: 2017.03.30. 19:59

Tarlós István főpolgármester nemrég az ATV-ben elismerte, hogy egyik rokonát megbüntették közlekedési kihágásért a közterület-felügyelők, a 168 óra szerint pedig a főpolgármester feleségéről van szó. Tarlós Istvánné február 7-én, reggel fél nyolckor közlekedett szabálytalanul a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésénél, saját tulajdonú gépkocsijával - tudta meg a lap megbízható forrásból. Kérdéseinket elküldtök a Főpolgármesteri Hivatalnak, egyelőre nem érkezett válasz. 

A 168 óra úgy tudja, február 21-én, tehát két héttel később Tarlósné vitatta a bírság jogalapját, így az ügyet a közterület-felügyelet átadta a rendőrségnek. Tarlós István ezt követően indított hadjáratot a közterület-felügyelet eljárása miatt.

A főpolgármester a napokban kimondta: problémás, hogy a közterület-felügyelők a térfigyelő kamerák felvételei alapján büntetnek, szerinte ezzel szabálytalanságot követnek el, a közterület-felügyelő csak akkor büntethetne szabályosan, ha nem egy szobában ülve, egy kamera felvételére támaszkodva szabna ki büntetést, hanem a helyszínen intézkedne. Tarlós szerint a közterület-felügyeletet nem arra találták ki, hogy az autósokat üldözve pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítsanak le. A rendőrségnél és a belügyminiszternél javasol módosítást a közterület-felügyelettel kapcsolatban.