Megint üzenhet Brüsszelnek: itt a legújabb nemzeti konzultáció

2017.03.31. 20:24 Módosítva: 2017.03.31. 20:28

Ma érkeztek meg a postaládákba a legújabb nemzeti konzultációs kérdőívek, a kormány ezúttal hat kérdést tett fel, és ahhoz kéri a magyar emberek támogatását, hogy "meg tudjuk védeni határainkat", hogy "meggátoljuk a menekültek kényszerbetelepítését", de van két olyan kérdés, amely a kormánytól független civil szervezetekről szól és kettő gazdasági jellegű is.

Állítsuk meg az el sem indult belga fővárost!

Ebben a cikkünkben írtunk arról, „Brüsszel”

  • a „rezsicsökkentés” eltörlése helyett hogyan bátorítaná a hatósági árak kivezetését, és inkább a rászorulókat támogatná;
  • hogyan nem támadja a munkahelyteremtő intézkedéseket;
  • hogyan nem támadja az adócsökkentést (Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is elismerte, hogy ami a kormány szerint ezt okozná, még ki sincs dolgozva és a témáért felelős uniós biztos szerint ilyesmiről szó se lesz benne);
  • itt pedig arról írtunk, hogy egyelőre hogyan nem kényszerít még az „illegális bevándorlók” beengedésére sem. Ehelyett Pintér Sándor belügyminiszter pozitív hozzáállást tapasztalt, ami „reménnyel tölt el minket”.

A nemzeti konzultációt bejelentő Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, korábban elmondta, hogy azért kérik a magyarok támogatását, hogy "hazai kézben lehessen tartani az adók, a bérek, és a rezsi szabályozását". A kormány szerint Brüsszel több területen is jogköröket akar elvonni a tagállamoktól, ezért Brüsszelt meg kell állítani.

Így néznek ki az ívek:

img 8738 1024

A két első brüsszeli kérdés után a harmadik már a kormánytól független civil szervezetekről szól. A kormány azt állítja, hogy "a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik", a kormány itt arra kíváncsi, hogy mit kellene tenni ezekkel a szervezetekkel. Két válaszlehetőség van:

  1. "Az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell."
  2. "Fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására."

A civilekhez kapcsolódik a negyedik kérdés is, mely arra kérdez rá, hogy

"a külföldről támogatott, hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozó" szervezetekkel mit kellene tenni.

A két válaszlehetőség így szól:

  1. "Kötelezzük őket arra, hogy regisztráltassák magukat, vállalva, hogy melyik ország vagy szervezet megbízásából és milyen céllal tevékenykednek."
  2. "Hagyjuk, hogy továbbra is ellenőrizetlenül fejthessék ki kockázatos tevékenységüket."

Az ötödik és hatodik kérdés gazdasági jellegű, az egyik arra kíváncsi, hogy hagynák-e a magyarok, hogy az uniós bürokraták megtámadják az "eredményes magyar munkahelyteremtést", a másik pedig arra kérdez rá, hogy hagyni kellene-e Brüsszelnek, hogy onnan diktálják, milyen legyen az adórendszer Magyarországon. A konzultációs kérdőíveket május 20-ig ingyenesen küldhetik vissza az állampolgárok.