Endre, Elek
14 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Nagyobb mozgástérrel meggondolná a '19-es indulást Tarlós

2017.04.01. 06:55

A jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés a római-parti gátról - mondta el Tarlós István főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjúban, amelyben a közterület-felügyeletnél tapasztalható szabálytalanságokról is beszélt. 

A főpolgármester szerint a római-parti gáttal kapcsolatos tiltakozások nem szakmai, hanem érzelmi alapúak, ezért nehéz észérvekkel meggyőzni az ellenzőket. Szerinte a jelenlegi helyzetben két nyomvonalváltozat közül kell kiválasztani a jobbat. A Nánási út - Királyok útja sáv drágább lenne, és nem védene meg minden ingatlant, a part menti szakasz viszont olcsóbb lenne és teljes biztonságot nyújtana. Szerinte a döntést már nem lehet halogatni, jövő héten a Fővárosi Közgyűlés határoz az ügyben.

Tarlós István szerint a kétszintű önkormányzati rendszer jelenleg nem működik hatékonyan Budapesten. A kerületi közterület-felügyeletek indirekt módon érdekeltek abban, hogy minél több büntetést szedjenek be, "ez pedig így nem elfogadható" - mondta a lapnak. Szerinte kellene egy társulás a közterület-felügyelet ügyében, amely központi irányítás alatt működik. Erről már zajlik is az egyeztetés a kormánnyal.  

A főpolgármester ígéretet tett a teljes fővárosi kamerarendszer felülvizsgálatára. Példaként említette, hogy a III. kerületben szabálytalanul helyeztek el kamerát. De azt is mondta: nem célja, hogy a becsületesen dolgozó közterület-felügyelőket lejárassa.

Arról hogy indul-e ismét a főpolgármesterségért a 2019-es választáson, Tarlós azt mondta:

Ha őszinte akarok lenni, ahhoz, hogy 2019-ben újrainduljak a városvezetésért, egy-két dolognak a főváros mozgástere környékén a feltételekben nagyon meg kellene változnia (...) biztatnak fura mód még a III. kerületből, de érettségi után nem ül vissza az ember az iskolapadba, bár jópofa dolog lenne.