Jövő héten erős lehűlés jön

2017.04.02. 15:15 Módosítva: 2017.04.02. 15:24

Változékonnyá válik az idő a jövő héten - tudtuk meg a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.

Hétfő estig folytatódik a ragyogóan napos, kellemes tavaszi idő. Estétől aztán - a megnövekvő gomolyfelhőkből - záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északkeleti szél megélénkül a késő délutáni óráktól. 22-23 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Kedden gyakran növekszik meg a felhőzet, és szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra. Néhány fokkal már visszaesik a hőmérséklet: 18-21 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán változékony idő lesz többfelé záporral, zivatarral, Észak-keleten akár felhőszakadás is lehet. Déltől megerősödik, majd egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 15 és 20 fok közé gyengül a felmelegedés.

Csütörtökön erős lehűlés várható, nagy területen viharossá fokozódó ÉNy-i széllel. Emellett elszórtan záporok is előfordulnak. Már csak 10 és 15 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők.

Pénteken csökken a felhőzet, de futó záporok még lehetnek. Délutánig erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i légmozgás. 13-14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton még változóan, vasárnapra már csak gyengén felhős időt ígérnek. Újra erősödik a nappali felmelegedés: szombaton 17, vasárnap már 19-20 fok körüli maximumok lehetnek.