Simicska: Nem állapodtunk meg a Jobbikkal, de minden szimpátiám az övék

2017.04.02. 20:07

Simicska Lajos és fia is kifakadt nemrég amiatt, hogy állításuk szerint veszprémi házuk környékét a hétvégén paparazzik lepték el. A Hvg.hu megkeresésére Simicska elmondta, hogy hónapok óta megfigyelik őket, és legutoljára, amikor a feleségének elege lett, és kiment rákérdezni, hogy segíthet-e bármit, a fotósok csak mosolyogtak, de nem mozdultak.

Simicskát azután kérdezte meg a lap, hogy vasárnap délután Simicska Ádám, a Nemzet Lapkiadó társügyvezetője Facebook-posztban kérte számon Győri Tiboron, a Modern Media Group egyik vezetőjét (a másik Habony Árpád) a paparazzik zaklatását. Arra a kérdésre, hogy miért Győrinek címezte a posztot Simicska Ádám, Simicska Lajos azt mondta, nem tudják elképzelni, hogy a Habony-médián kívül ki másnak állna érdekében ezt tenni, "Győri pedig együtt mutyizik” Habonnyal.

„Ezek engem nem tudnak megfélemlíteni, nem hagyom magam, nem tudnak elkergetni, ez az én hazám, én meg megyek tovább azon az úton, amit elhatároztam” - mondta Simicska Lajos a Hvg.hu-nak. Arról is beszélt, hogy folyamatosan kap fenyegetéseket, a hétvégén viszont ez intenzívebb lett, "nyilván a Jobbik óriásplakát-kampányának hatására". A Jobbik ugyanis most kezdett bele egy óriásplakát-kampányba, például ilyen plakátokkal, amik állítólag Simicska cégének plakáthelyein futnak:

jobbik
Fotó: Olvasói fotó / Olvasónk

Simicska azt mondta, "állandóan azt terjesztik, hogy beállt a Jobbik mögé", de semmiféle megegyezés nincs közte és Vona Gábor pártja között. "Nem vagyunk összebútorozva, nem állapodtunk meg semmiben”, ám „minden szimpátiám a Jobbiké”.

Ez egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia

– fakadt ki Simicska Lajos a Fideszre utalva, és azt mondta, szerinte itt az ideje a generációváltásnak a magyar politikában. Simicska szerint ha a Jobbik nem veri meg a Fideszt 2018-ban, akkor más ezt nem tudja megtenni.