Kiengedték Tarsoly Csabát

2017.04.04. 19:17 Módosítva: 2017.04.04. 19:48

Két év előzetes letartóztatás után kiengedték Tarsoly Csabát, a Fővárosi Törvényszék döntése után házi őrizetbe került. Ugyanez történt Májer Zsolttal, a harmadrendű vádlottal is - írja a 444.

A hírt Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje is megerősítette. Azt is elmondta, a törvényszék évente dönt az előzetes letartóztatást meghosszabbításáról, és a mostani felülvizsgálatnál a védői indítvánnyal értett egyet.

A brókerbotrányok csúcspontjának számító Quaestor-ügy kipattanása óta több mint 2 év telt el. A Quaestor 32 ezer embert károsított meg, nagyságrendileg 150-180 milliárd forinttal. A piramisjátékok elvén működő, politikai szálakkal átszőtt csalás húsz éven keresztül folyhatott.

Az utóbbi hónapokban egyébként jelentősen gyengült az ügyészség vádja. A védelem egyrészt kilőtte a vád alapjának egy részét adó szakvéleményt, másrészt pedig a koronatanú, Kámory Ferenc sem szerepelt eddig túl jól.

Tarsoly másik perében egyébként éppen múlt hét hétfőn érkezett új fejlemény, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította Tarsoly Csaba felperes, volt Quaestor-vezér keresetét, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatának bírósági felülvizsgálatára indított.  • Tippek
  • Árfolyam