Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiengedték Tarsoly Csabát

2017.04.04. 19:17 Módosítva: 2017.04.04. 19:48

Két év előzetes letartóztatás után kiengedték Tarsoly Csabát, a Fővárosi Törvényszék döntése után házi őrizetbe került. Ugyanez történt Májer Zsolttal, a harmadrendű vádlottal is - írja a 444.

A hírt Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje is megerősítette. Azt is elmondta, a törvényszék évente dönt az előzetes letartóztatást meghosszabbításáról, és a mostani felülvizsgálatnál a védői indítvánnyal értett egyet.

A brókerbotrányok csúcspontjának számító Quaestor-ügy kipattanása óta több mint 2 év telt el. A Quaestor 32 ezer embert károsított meg, nagyságrendileg 150-180 milliárd forinttal. A piramisjátékok elvén működő, politikai szálakkal átszőtt csalás húsz éven keresztül folyhatott.

Az utóbbi hónapokban egyébként jelentősen gyengült az ügyészség vádja. A védelem egyrészt kilőtte a vád alapjának egy részét adó szakvéleményt, másrészt pedig a koronatanú, Kámory Ferenc sem szerepelt eddig túl jól.

Tarsoly másik perében egyébként éppen múlt hét hétfőn érkezett új fejlemény, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította Tarsoly Csaba felperes, volt Quaestor-vezér keresetét, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatának bírósági felülvizsgálatára indított.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!