Lázár már nem biztos abban, hogy nincs világ-összeesküvés

2017.04.06. 15:32

A heti szokásos kormányinfós tájékoztatóján (részletes tudósításunk itt) Lázár rövid úton összekötötte a CEU ellehetlenítető törvény ügyét a migrációval. Azt mondta, a törvényt illető kritikák majd a "Soros-hálózat" jelei lesznek majd a következő napokban, mert „jó szabályozást fogadott el az országgyűlés” de majd „megpróbálják vékony cérnahangjukon hallatni a hangjukat” „az európai baloldali erők ellen”. De szerinte a CEU-ügyével

csak felhasználják a szegény megtévesztett egyetemistákat,

mert minden kritika valójában csak a menekültkvótákról szól majd. Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet a Nobel-díjas tudósokkal, meg a Fidesz-szimpatizáns CEU-kutatókkal, Lázár azt mondta, hogy korábban kinevette azokat, akik szerint van világ-összeesküvés.

De most, a hírszerzési jelentéseket olvasva már elbizonytalanodott. 

Kovács Zoltán kormányszóvivő annyit akart hozzátenni, hogy szerintük egyesek telekürtölik a világot hazugságokkal, és csak olyanok emelték fel a hangjukat, akik nem is értik, hogy miről van szó. Ezért a kormánynak az a feladata, hogy elmagyarázza, csakúgy, mint a mondjuk a különadóknál.

Egy későbbi kérdésre Lázár azt mondta, nem hiszi, hogy az Európai Néppárt ellen tud majd állni Soros György nyomásának. "Soros György munkatársai éjjel-nappal ott vannak a néppárti vezetés körül", mondta.