Blikk: Az egyesített szakértői vélemény szerint is Győrkös lőtte le a rendőrt Bőnyben

2017.04.07. 06:51

Bőnyben, Győrkös István otthonában modellezik le, pontosan mi történt a bőnyi rendőrgyilkosságként elhíresült, tavaly októberi ügyben, írja a Blikk. A Magyar Nemzeti Arcvonal alapítójának házában akkor egy rendőri akció közben valaki lelőtte Pálvölgyi Pétert, majd lapunk is írt arról, hogy felmerült: nem Győrkös fegyveréből érkezett a golyó. 

Februárban aztán szakértőket rendeltek ki, az orvosszakértő már akkor azt állította, hogy Győrkösre utalnak a jelek. Most pedig elkészült az egyesített orvos- és fegyverszakértői vizsgálat eredménye is, amit megkapott Győrkös védője is, írja a Blikk.

Takács Zoltán a lapnak azt nyilatkozta, nem ért egyet a jelentéssel. "Kifogásaimat a szakvéleménnyel kapcsolatban az ügyészség számára is megküldöm", közölte, azt állítva, több ponton és tételesen meg tudja cáfolni a leírtakat:

  1. A dokumentum azt állítja, hogy sokkal több anyagmaradvány volt a szobában védence fegyveréből, mint a rendőrökéből. Ez semmit nem bizonyít, véli az ügyvéd, hiszen azt mindenki tudja, hogy egy AMD fegyver lövedékében több a lőpor, mint a Parabellumban.
  2. A védő másik kifogása, hogy Pálvölgyi Péter sérüléseivel kapcsolatban a hivatalos papírok egy kicsi bemeneti nyílást és egy nagyobb kimeneti nyílást jelölnek meg, de a gépkarabély, amit védence használt, az ügyvéd által kérdezett fegyverszakértő szerint a bemeneti és a kimeneti nyílásnál is kis lyukú sérülést okoz.
  3. Ami még furcsább az ügyben, hogy Pálvölgyi Péter sérülései megegyeznek ügyfelem sérüléseivel, vagyis nem keletkezhettek két különböző fegyverből – mondta a védő.