Kilép a KDNP-ből Lukácsi Katalin a CEU-ügy miatt

2017.04.07. 15:45

A Facebookján jelentette be a KDNP-s Lukács Katalin, hogy kilép a pártból - írta meg a Válasz.hu

„Nem akarsz félszívű követőt. Énekeltük tegnap Felházon. Fontos lépést tettem meg tegnap, életem egy fontos szakaszát zártam le, nem kis vívódások után. Tegnap kiléptem az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségből és kilépek a Kereszténydemokrata Néppártból is, ahová az elmúlt négy és öt évben életem energiáinak jelentős részét fektettem be” – írta a Facebookon.

Lukácsi projektmenedzserként dolgozott a KDNP-s Barankovics István Alapítványnál, nevéhez fűződött az IKSZ Holokauszt Emlékéve is.

Három okot jelöl meg kilépése okaként. Egyrészt a Ferenc pápával szembeni tavaly nyári kormányközeli vélemények sokkolták, a Népszabadság megszüntetését, az utolsó csepp pedig a CEU-ügy lett. 

„Nem tartom magam tökéletesnek. Nem ítélem meg korábbi társaimat. Akarok bízni minden demokratikus párt tagjában és aktivistájában, egyedül ez a bizalom demokráciánk alapja még a törvényeket megelőzően. Mindannyiunknak bátor és soha el nem csüggedő közéleti aktivitást kívánok, mert csak így épülhet tovább Magyarország! Ne féljünk tévedni, az én életem, ha azt nézzük, tévedések láncolata, mégis tudunk értéket teremteni! Egy helyen viszont lehetünk egész szívű követők. Jézusban nincs csalódás, szívemet elsőként most már neki adom, hogy ő aztán úgy ossza szét, ahogy arra szükség van” - írta.   • Hírek
  • Hírek