Lezárták a nyomozást a 71 menekült életét követelő halálfurgon ügyében

2017.04.07. 06:39 Módosítva: 2017.04.07. 06:39

A rendőrség vádemelési javaslatot tett a 71 ember halálát okozó "halálfurgon" ügyében, derül ki a police.hu-ra feltett hírből.

Emlékezetes: 2015 augusztusában Ausztriában egy magyar rendszámú, légmentesen záródó rakterű kisteherautóból több tucatnyi menekült holtteste került elő. Később kiderült, hogy a raktérben lévő menekültek egy-másfél nappal ezelőtt fulladhattak meg, még Magyarországon, a teherautó pedig napok óta állhatott a leállósávban az autópályán, 30 kilométerre a magyar határtól. Az is kiderült, hogy az ideiglenes magyar rendszámot Lázár János szerint egy román állampolgár váltotta ki Kecskeméten. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az államhatár átlépéséhez meg nem engedett módon, a csempészett személy sanyargatásával, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást kilenc személlyel szemben.

"Az iratismertetések befejezését követően a rendőrök a nyomozás során keletkezett iratokat 2017. április 6-án vádemelési javaslattal átadták a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek", írja a police.hu.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport