Beáta, Izolda, Lea
0 °C
17 °C

Gyurcsány bevásárolta magát egy interjúra a Magyar Nemzetbe

2017.04.08. 09:53

Médiatörténelmi pillanatokat élünk nap mint nap. Ma is egy ilyenre ébredtünk: Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzetben egy interjúban magyarázza, hogy Orbán Viktor, Kövér László és más vezető fideszesek aktívan szervezték a 2006-os utcai zavargásokat, amely egy szervezett puccskísérlet volt a kormány megdöntésére.

De ami ennél is szebb, hogy miért kerülhetett sor erre az interjúra.

Magyar Nemzet: Ha ilyen fenntartásai vannak a Magyar Nemzettel kapcsolatban, akkor miért adott interjút? Korábban hiába próbáltunk öntől interjút kérni?

Gyurcsány Ferenc: Mert volt egy peren kívüli egyezség. Lezárjuk a pert, az anyagi igényemet mérséklem, cserébe önök teret adnak ennek az interjúnak.

És akkor a Nemzet kérdésében emlegetett fenntartásokról: Gyurcsány az interjúban hosszan ekézi a Nemzet tulajdonosát, Simicska Lajost. Egy újságírói kérdésre például azzal válaszol, hogy majd ha Simicska Lajossal készítenek egy interjút, és Simicska feltárja, hogyan gazdagodott meg, és a Magyar Nemzet elszámol saját múltjával, hogy ennek a folyamatnak milyen módon volt részese, na, majd akkor kérdezhetnek.

Az a rendszer, amiben lapjuk tulajdonosa részt vett, a bűnre épült, amit önök kiszolgáltak, egészen addig, amíg össze nem veszett Orbán Viktor és Simicska Lajos

– mondja Gyurcsány, aki szerint az ő kormányzása alatt csak rendszerhibák voltak, de a jelenlegi rendszernek maga a bűn a működtető eleme.

Gyurcsány 2006-ról is beszél. Azt állítja, hogy az egy kormány elleni, jól felépített puccskísérlet volt, ami a Fidesz mai vezetőinek közvetlen szervezésével és részvételével történt. Azt is állítja, hogy konkrét tudomása volt arról, hogy a Fidesz vezetői konkrétan szervezték az erőszakos megmozdulásokat. Orbán is, Kövér is.

A tévészékház ostroma 2006 szeptemberében, az őszödi beszéd kiszivárogtatása után
A tévészékház ostroma 2006 szeptemberében, az őszödi beszéd kiszivárogtatása után
Fotó: Huszti István / Index

Orbán Viktor oroszokkal kapcsolatos pálfordulására pedig azt mondja, egészen biztos, hogy Putyinék megzsarolták a miniszterelnököt. Mert biztos van olyan momentum Orbán életében, ami erre alkalmas. Konkrétumot nem említ, csak annyit mond, ez rendszerváltás utáni, ami lehet közéleti és magánéleti is. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!