Olivér
5 °C
8 °C

Spontán tüntetés kezdődött a Sándor-palotánál

2017.04.10. 21:19 Módosítva: 2017-04-10 22:31:01

Frissítés: fél 11-től az eseményeket itt közvetítjük.

"Spontán talán nehéz, de mi most egy páran a Sándor palota elé megyünk" – ezt írja egy szervező magánszemély Facebook-eseményben, röviddel azután, hogy a köztársasági elnök aláírta a lex CEU-t. A rendőrök már megérkeztek a helyszínre, körbevették a palotát. A tiltakozók folyamatosan érkeznek a térre, most körülbelül 500 ember van ott.

Helyszíni tudósítónk szerint már többen skandálnak, több bajusszal kapcsolatos rigmus is végigment a tömegen és van egy egészen újszerű is, néhányan azt skandálják, hogy macskajancsi. A tüntetésen a netadós tüntetések szervezője, Gulyás Balázs DJ-zik, helyszíni kollégák szerint lehet tőle számot kérni. Kint van Berg Dániel, a CEU-s tüntetèsek egyik szervezője, és Falus Ferenc is civilben. Közben azt kántálja a tömeg, hogy János, gyere ki! illetve hogy sunyipalota.

A Magyar Helsinki Bizottság közben épp arról posztolt Facebookon, hogy mik a spontán gyülekezés szabályai. Azt írják, hogy akkor szabályos egy ilyen tüntetés, ha a rendezvény szervezésének megkezdését követően azonnal bejelentik azt a rendőrségen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?