Tényleg ittas volt a Szentendrei úti ámokfutó

2017.04.10. 09:42

Eddig csak a bulvárlapok írtak róla, meg nem erősített források alapján, hogy részeg lehetett az a férfi, aki balesetet okozott március közepén a Szentendrei úton. A vétlen autóban ketten életüket vesztették, köztük Janza Richárd világbajnok kajakos. Hétfőn reggel azonban közleményt adott ki a Fővárosi Főügyészség, amelyben az áll, hogy meghosszabbítanák O. Á. előzetes letartóztatását, mivel a szakértői vizsgálat megállapította, hogy ittas volt, amikor balesetet okozott.

Az ügyészség szerint a balesetben egyébként súlyosan megsérült sofőr ellen már halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanúsítás módosítása ellen a sofőr panaszt tett, de ezt a 6. és a 7. kerületi ügyészség elutasította. Korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsították.

Az ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását indítványozta, mivel úgy vélik, hogy egészségi állapotának javulása után felmerülhet a szökés, elrejtőzés veszélye.  • Tippek
  • Hírek