Palkovics Brüsszelbe ment magyarázni a CEU-törvényt

2017.04.11. 11:21

Palkovics László azért utazott ma Brüsszelbe, hogy első kézből tájékoztassa az Európai Bizottságot a magyar felsőoktatási törvény módosításának tartalmáról, áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkárságának kedd délelőtti közleményében. Az államtitkár délelőtt Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság oktatásért felelős biztosával beszélt, és tárgyal délután Frans Timmermans-szal, az Európai Bizottság alelnökével is.

Az Emmi közleménye azt bizonygatja, és ezt fogja bizonygatni Palkovics is Brüsszelben: nem igaz, hogy bezárják a Soros-egyetemet, az továbbra is működni fog, évfolyamokat indíthat és diplomát adhat ki, "a magyar kormány annyit szeretne, hogy azonos jogszabályok alapján működjön minden egyetem".

A közlemény szerint "Magyarország jó szándékú, a magyar kormány nyilvánvalóvá tette, hogy kész a tárgyalásokra", és bíznak benne, hogy "Brüsszel nem fog asszisztálni a Soros-szervezetek hazug kampányához és képes lesz a tárgyszerű, elfogulatlan, politikai érdekektől mentes véleményalkotásra".