Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Kétmilliót nyert a TV2-től az a nő, akit összekevertek azzal, akit le akartak járatni

2017.04.12. 13:58

Közel 2 millió forint sérelemdíjat fizethet a Tv2, amiért a Tények névazonosság miatt egy teljesen kívülálló embert kevert bele egyik karaktergyilkossági kísérletébe - írja a hvg.hu. A csatorna 300 ezer forintot elegendő kárpótlásnak tartott volna a szakmailag is végtelenül kínos lyukra futásért, de a bíróság szerint több személyiségi jogot is megsértettek, ezért Vajna csatornájának fizetnie kell.

Ahogy azt korábban  megírtuk , a TV2 kormánypárti, lejárató propagandaanyagainak egyikébe szánalmas hiba csúszott: Gergely Zsófiáról, a HVG  a kormánynak kínos ügyeket feltáró  újságírójáról akarták azt állítani, hogy rejtőzködik (bár minden cikke mellett ott az elérhetősége), de véletlenül egy azonos nevű civil arcképét használták a műsorban.

"A másik" Gergely Zsófia, aki a műsorba bevágott kép készítése idején a Négy Mancs állatvédő szervezetet képviselte, a Hvg.hu interjújában elmondta: bár eleinte nem szerette volna, hogy rásüssék, csak a pénz miatt perel, mégis ügyvédet fogadott és perel, "Mert mélységesen felháborító az, hogy ezt így meg lehetett tenni".

Gergely Zsófia azt is elmondta, a TV2 azóta sem kereste meg az ügy miatt, és még az elnézéskérést is elrontotta, mivel azt mondták, az újságíró Gergely Zsófia helyett a „Négy Mancs Alapítvány programvezetőjét mutatták”, noha Gergely már évek óta nem dolgozik a szervezetnél.