Őrizetbe vették K. Balázst

2017.04.15. 15:20

Szexuális kényszerítés bűntette, valamint súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak a 28 éves K. Balázs ellen, közölte a rendőrség. Az ügy előzményei tavaly decemberre nyúlnak vissza: december 4. és február 14. között háromszor is érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy férfi Budapesten, a XIV. kerületben egyedül közlekedő nőket bántalmaz és szexuálisan zaklatja őket, majd a helyszínről rövid idő elteltével elmenekül.

Ezek után most péntek hajnalban, 3 óra körül újabb bejelentést kaptak a zuglói rendőrök. Eszerint egy meztelen, csak egy sapkát (de egész arcát eltakaró sapkát) viselő férfi megtámadott egy nőt, aki korábban az éjszakai buszról szállt le. A sértettet fojtogatni kezdte, majd elmenekült egy fehér színű gépjárművel a helyszínről.

A zuglói rendőrök pár órán belül beazonosították az autót, amit a közlemény szerint „a délutáni órákban intézkedés alá vontak Zuglóban”. Az autóban, amit K. Balázs vezetett, „több, közbiztonságra különösen veszélyes eszközt foglaltak le”. A férfit a rendőrök előállították, kihallgatták és kezdeményezik előzetes letartóztatását.