Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Egy tüntető levideózta, ahogy szerinte civil ruhás rendőrök követik

2017.04.16. 18:52 Módosítva: 2017-04-16 21:07:05

Egy lány hazafelé tartott szombaton a Szabadság téren tartott tüntetésről, amikor észrevette, hogy két ember követi. A lány nem volt szívbajos, a telefonjával fölvette és élő adásban közvetítette a Facebookon az eseményeket.

Antal Nikoletta Henrietta a videón azt mondja: szerinte civil ruhás rendőrök voltak, akik a mosdóba is követték. Amikor a mögötte haladó két ember észrevette, hogy videózza őket, egy idő után már teljesen abszurd módon, hátrafelé menetben mentek a lány után, vagy ahogy ő kommentálta az eseményeket: 

Seggel jönnek.

Az RTL Klubnak egy szakértő azt mondta, szerinte kizárt, hogy nyomozók ilyen amatőr módon viselkedjenek. Az Országos Rendőr-főkapitányság az RTL Klubnak azt válaszolta, hogy rendőröknek nem volt ilyen feladatuk.

Antal Nikoletta Henrietta korábban a Ligetvédők tagjaként tüntetett. Múlt hétfőn este a CEU-törvény elleni tüntetésen egy uniós zászlót tűzött ki a Magyar Rádió épületére, szerda este részt vett az Oktogonon tartott tüntetésen is, ahonnan csütörtök hajnalban bilincsben vitték el a rendőrök.

Korábban arról írtunk, hogy többen szürreális megfélemlítő játszma közepébe keveredtek azok, akik részt vettek a CEU-t ellehetetlenítő törvényjavaslat elleni tüntetéseken. Az egyik esetben egyenruhás, rendőrhöz hasonlító alak csöngetett be egy külföldi CEU-hallgató lakására, akik korábban szintén tüntetett és igazoltatta. A rendőrség erről az esetről is azt állította: nem volt ilyen intézkedés.