Orbán: Borzalmas dolgokat skandálnak, sokaknak viszket a tenyere

2017.04.16. 09:06

"Sokaknak viszket a tenyere" - mondta Orbán Viktor vasárnap reggeli interjújában a Kossuth Rádió riporterének felvetésére, aki azt olvasta az interneten, hogy a provokátorok a húsvéti körmenet megzavarására készülnek, és akinek azért ilyenkor a gyomra görcsbe rándul, és csak azt kérdezi:

Meddig még?

A miniszterelnök elmondta: "békés és derék keresztény embereknek is" viszket már a tenyere. "Erőpróba ez mindannyiunk számára." De ő azzal szeretné nyugtatni a jóérzésű magyar embereket, hogy Magyarországnak egy nemzeti kormánya van, ez a politikai erő garantálja a közbiztonságot, és nem a provokátorokat védik, mint annak idején a szocialista-liberális kormányok.

Orbán egyébként nyugalmas, csendes nagyhétre számított, de mint mondta, most "másképpen rendeltetett, és a politika fölkavarodott." Ellenfeleik úgy gondolták, tartanak egy kampányfőpróbát,

ez töltötte meg ricsajjal a nagyhetet.

Ezt még meg kell fejteni

Szerinte az egész konfliktus megértése még előttünk van. Mert azt érti, hogy Soros Györgynek nagy nemzetközi hálózata van, tiltakozik, "megfizeti az embereit", több százat, talán több ezret –hogy mennyit is pontosan, az majd akkor derül ki, ha elfogadják a civil törvényt is.

De azt a miniszterelnök nem érti, miért van az, hogy magyar akadémikusok, tudósok, hazai egyetemeken tanító professzorok nem azért lépnek fel, hogy az ő egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem amellett állnak ki, "hogy Soros György megtarthassa a privilégiumait."

Ennek nyilván van oka, még meg kell értenünk.

Nem civilek, hanem NGO-k

Szerinte "az igazság az", hogy a mostani tiltakozás csak egy nagyobb konfliktus "mellékhadszíntere", az igazi sorsdöntő konfliktus, hogy milyen népesség lakja Európát a jövőben. A migráció a konfliktusok középpontja, és ha a magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon.

D KOS20170317001
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

"A magukat civilnek nevező, de valójában NGO-knak mondott" nemzetközi hálózatok hazai fiókintézményei egy olyan Európát képzelnek el, amelyben részleges lakosságcsere történik, idegen népelemeket engednek be a világ más részeiből. Az európai életszínvonalra vágyók akadálytalan befogadásával az érintettek vállalnák a terrorizmus, a közbiztonság romlásának kockázatát és azt, hogy egymás mellett fog élni egy muzulmán és egy keresztény társadalom Európán belül.

Migránsáradat

"Ők úgy képzelik, azt hiszem, hogy majd jól össze fogunk keveredni egymással, és ebből egy új minőség jön létre" – mondta, de szerinte Soros György hálózata azért dühös Magyarországra, mert megállította a migránsáradatot, amelyről ők már papíron bebizonyították, hogy úgysem lehet megállítani.

"A Soros György világához tartozó Kofi Annan" a 2000-es évek közepén a bevándorlás szükségességéről és bátorításáról értekezett az Európai Parlamentben (EP). Meg is történt az áttörés, "amely a balkáni útvonalon átszakította az államhatárokat, és ellenőrizetlen, félkatonai jelleggel megszervezett muszlim tömeget nyomott be, hozott föl Soros György segítségével Európába".

Az EU júniusig le akarja zárni a vitát, el akarja fogadtatni az új, mindenkire kötelező bevándorlási szabályokat. "Néhányan ellenállunk". Egy döntő összecsapás készülődik, április végén az EP-ben lesz téma Magyarország, az azt követő két uniós kormányfői csúcson pedig dűlőre akarják vinni a betelepítést. "Ez a küzdelem a következő két-három hónap fő eseménye, szerintem ezzel függ össze, hogy éppen most forrósodott fel a hangulat Magyarországon".

Régen nem volt baj Sorossal

Orbán Viktor szerint a rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, és azzal is meglett volna, hogy Soros György a '90-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval - mondta.

Még azzal is együtt tudna élni, hogy létezik a Soros-egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép-európai térség politikai élete számára. "A liszt azért dőlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsok támogatásába." Most már a magyar emberek biztonságáról, határvédelemről, közbiztonságról, terrorizmusról van szó, és itt nincs pardon.

Akik a magyar kormányt támadják, nem mondanak igazat. Hazugság, hogy a kormány bezárna egy egyetemet. Szerinte ők egy demokratikus kultúrához méltó, megértő, megegyezni akaró és biztonságot nyújtó pozíciót vettek fel. "Egyáltalán nem ütöttünk meg ellenséges hangot."

Becsületbe vágó dolgokat skandálnak

A kormány szerinte támogatja a civil szervezetek munkáját, mert egyes szociális, egészségügyi, környezetvédelmi feladatokat jobban elvégeznek, mint az állam tenné. Ezeknek azonban semmi közük azokhoz a "magukat civilnek nevező lobbiszervezetekhez", amelyek az emberek befolyásolására törekednek. Orbán Viktor szerint mulatságos, hogy egyes demonstrálók "borzalmas dolgokat skandálnak", becsületbe vágó, súlyos dolgokat vágnak az ország és vezetőinek fejéhez, miközben azt állítják, hogy nincs demokrácia.

Szerinte a magyar rendőrök – szemben a legtöbb nyugat-európai országéval – a végsőkig türelmesek, csak azt szeretnék, ha balhé nélkül érnének véget az utcai megmozdulások, és nem lépnek fel válaszeszközökkel. Ezért tiszteletet érdemelnek. Ma erős a gazdaság, az ország a saját lábán áll és ellen tud állni minden nemzetközi pénzügyi zsarolásnak, azonban ha 6-7 éve érte volna a migrációs válság, akkor lehet, hogy maga alá temette volna.

A műsorvezető megkérdezte a miniszterelnököt, hogy "feleslegesnek, vagy túlzott okoskodásnak" tartaná-e, ha ő azt mondaná, "minden rosszban van valami jó", mert azzal, hogy a CEU-rektor ilyen gyorsan mozgósította a liberális döntéshozókat, véleményformálókat, azzal nem csak erőt demonstrált, hanem láthatóvá is vált, hogy van ilyen hálózat. Orbán szerint ez így van,

aki rejtve volt, most napfényre került.  • Hírek
  • Bankszámla