Emőke
4 °C
20 °C

A CÖF feltalálta a közzé nem tett közleményt

2017.04.18. 16:32

„Támad a Soros médiabirodalom” címmel ment neki a húsvéti hosszú hétvégén több független médiumnak a TV2, ahol egy CÖF közleményre reagáltatták azok szerkesztőségeit - írja a hvg.hu. Egy apró probléma azonban becsúszott, ugyanis mint kiderült, a CÖF elfelejtette közzétenni a szóban forgó közleményt.

A TV2 a CÖF szóvivőjének, a műsorban is nyilatkozó ifjabb Lomnici Zoltánnak erre a közleményére hivatkozva faggatta a hvg.hu mellett a 24.hu-t, a 444-et és az RTL Klubot, hogy milyen módon befolyásolja Soros György a munkájukat, valamint hogy hány szerkesztő, újságíró végzett „a Soros-egyetemen”.

A jelek szerint azonban a közlemény valójában soha nem lett közzétéve, ugyanis

  • nem került ki a honlapjukra,
  • sem az erre rendszeresített MTI/Országos Sajtószolgálat (OS)-be,
  • továbbá a hvg szerkesztőségéhez sem jutott el.

Az ügyben a hvg megkereste a szervezetet, ahol végül elismerték, hogy a húsvéti ünnepekre tekintettel, illetve mivel a Tényekben többször foglalkoztak Soros György magyarországi tevékenységével,

a „közleményt” a TV2 e-mailben kapta meg.
Ifjabb Lomnici Zoltán
Ifjabb Lomnici Zoltán
Fotó: Beliczay László

A Tények ezután nyilatkozatra kérte fel szóvivőjüket, így került Lomnici a műsorba. A CÖF válaszában egyébként azt is hozzátette, a közleményt „mások mellett” kapta meg a TV2, arra azonban egyelőre nem válaszoltak, hogy kik ezek a „mások”.

Lényegében tehát a CÖF feltalálta a nyilvános közzététel nélküli közleményt, amit jelen állás szerint egyetlen címzett kapott meg. Más szemszögből megközelítve persze semmi újdonság nincs ebben, általában ezt úgy szokták hívni, hogy levél.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!