A CÖF feltalálta a közzé nem tett közleményt

2017.04.18. 16:32

„Támad a Soros médiabirodalom” címmel ment neki a húsvéti hosszú hétvégén több független médiumnak a TV2, ahol egy CÖF közleményre reagáltatták azok szerkesztőségeit - írja a hvg.hu. Egy apró probléma azonban becsúszott, ugyanis mint kiderült, a CÖF elfelejtette közzétenni a szóban forgó közleményt.

A TV2 a CÖF szóvivőjének, a műsorban is nyilatkozó ifjabb Lomnici Zoltánnak erre a közleményére hivatkozva faggatta a hvg.hu mellett a 24.hu-t, a 444-et és az RTL Klubot, hogy milyen módon befolyásolja Soros György a munkájukat, valamint hogy hány szerkesztő, újságíró végzett „a Soros-egyetemen”.

A jelek szerint azonban a közlemény valójában soha nem lett közzétéve, ugyanis

  • nem került ki a honlapjukra,
  • sem az erre rendszeresített MTI/Országos Sajtószolgálat (OS)-be,
  • továbbá a hvg szerkesztőségéhez sem jutott el.

Az ügyben a hvg megkereste a szervezetet, ahol végül elismerték, hogy a húsvéti ünnepekre tekintettel, illetve mivel a Tényekben többször foglalkoztak Soros György magyarországi tevékenységével,

a „közleményt” a TV2 e-mailben kapta meg.
Ifjabb Lomnici Zoltán
Ifjabb Lomnici Zoltán
Fotó: Beliczay László

A Tények ezután nyilatkozatra kérte fel szóvivőjüket, így került Lomnici a műsorba. A CÖF válaszában egyébként azt is hozzátette, a közleményt „mások mellett” kapta meg a TV2, arra azonban egyelőre nem válaszoltak, hogy kik ezek a „mások”.

Lényegében tehát a CÖF feltalálta a nyilvános közzététel nélküli közleményt, amit jelen állás szerint egyetlen címzett kapott meg. Más szemszögből megközelítve persze semmi újdonság nincs ebben, általában ezt úgy szokták hívni, hogy levél.