Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A kormány szerint többen küldik vissza a nemzeti konzultációt, mint két éve

2017.04.19. 08:29

Nem elég, hogy a Fidesz kampányát felvezető 2017-es nemzeti konzultációban kevesebb igazság van, mint egy pohár tablettás borban, még az sem tűnik igaznak, amit a kormány a részvételi hajlandóságról állít. 

A kis kék brosúrák április 1-én érkeztek meg az első postaládákba, április 18-ig 112 ezret küldtek vissza, az interneten pedig 28 ezren töltötték ki - közölte a Rogán Antal által vezetett Kormányzati Tájékoztatási Központ. 

Hozzátették: ez időarányosan magasabb részvételi hajlandóságot jelent, mint a 2015-ös menekültellenes konzultációjuk idején volt. De tényleg? Hát, nem egészen. 

2015-ben május elején postázták a kérdőíveket, hó végére pedig 200 ezret küldtek vissza a kormánynak. Ha a postai visszaküldéseket nézzük, akkor a jelenlegi ütemet tartva hó végére kb 186 ezer kitöltött konzultációja lesz a kormánynak. 

Persze, ha a visszaküldött brosúrákhoz hozzácsapjuk az internetes kitöltések számát, akkor valóban nagyobb a részvételi hajlandóság, mint 2015-ben volt, csakhogy akkor egy hónap alatt úgy jött össze 200 ezer, hogy közben nem lehetett online kitölteni, csak utána. 

Tehát: ha a postán visszaküldött konzultációk számát nézzük, akkor a kormány állításával ellentétesen, éppen hogy alacsonyabb a mostani részvételi hajlandóság, mint két éve.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?