Orbán futárral küldte ki válaszlevelét az őt kritizáló olimpikon lakására

2017.04.20. 11:09

Köszönöm Miniszterelnök úr, a mai napon részemre küldött válasz levelét, külön köszönöm, hogy értékelte őszinte aggodalmamat a nemzet jövőjének alakulása tekintetében

– írta Orbán Viktornak saját Facebook-oldalán Kovács Tamás mesteredző, olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó, miután a kormányfő egyik munkatársa átadta neki a kormányfő válaszlevelét. Kovács napokkal ezelőtt írt nyílt levelet Orbánnak, amelyben a szemére vetette, mennyire megváltozott a Fidesz „politikája, morálja, becsülete”. 

Azt, hogy mi van Orbán válaszlevelében, nem tudni, Kovács ugyanis nem hozza nyilvánosságra, mondván: az egy magánlevél. Posztjából ugyanakkor úgy tűnik, a kormányfő elég meggyőző levelet írhatott neki. Kovács így reagált: „Továbbra is nemzeti érzelmű, keresztény polgár maradok, akinek a továbbiakban is őszinte, egyenes véleménye lesz ebben a politikailag megosztott országba!” Későbbi hozzászólásából derül ki, hogy a kormányfő futárral, a lakására küldte a válaszlevelet.

Később Kovács az egyik hozzászólásban elárulta, miről is szólt Orbán válaszlevele: az olimpikon szerint "korrekt válasz" arról szólt, hogy gondolja át és küldje vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. "A levél engem lepett meg a legjobban...természetesen nem küldöm vissza a levélben felsorolt indokok miatt...! Az sokkal érdekesebb számomra, amikor 2012-ben szintén itt a FB-on írtam egy nyílt levelet Orbán Viktornak - amikor egy csampazsolt nevű politikus kirúgott a londoni olimpia előtt egy hónappal - akkor választ sem kaptam. Büszke vagyok arra, hogy a levelem tartalma ezek szerint talált-süllyedt!!!!" - írta. 

Kovács a nyílt levelében a miniszterelnököt megszólítva írta, hogy ez már így nem mehet tovább, hogy csak a kormányközeli tévé, sajtó, a CÖF tüntetései, a központi irányítású iskolák jók – „mi ez ha nem a sötét kommunista időket idézi?”

Kovács elismerte, hogy a Fidesznek az első négy évben sok infrastrukturális beruházást lehetett megköszönni, de „de ez az utolsó két év korrupciós hulláma, az ország megosztása, a diktatórikus vezetés, nagyon lerontotta a hétéves teljesítményeteket”. Szerinte egy új kezdet kell friss, fiatalos erőkkel.

Ne éljetek vissza a jelenlegi túlerőtökkel,mert a nemzetünk jövőjéről van szó…!!!

Kovács idén márciusban a Heineken-botránnyal kapcsolatban is megszólalt, akkor visszaküldte a Miniszterelnökségre az 1988-ban kapott állami tüntetését, amin vörös csillag volt, mondván „nem szeretne kétéves börtönbüntetést kapni”.

Kovács Tamás az akkor már a Fideszben politizáló Schmitt Pál egyik közvetlen munkatársa volt a 2008-as olimpia előtt a MOB-ban, a szervezet sportigazgatója.