Salamon
-1 °C
13 °C

Marhaságnak nevezte Orbán, hogy kilépnének a Néppártból

2017.04.20. 05:43

 Miért tennénk? Marhaság!

– így reagált Orbán Viktor a Magyar Nemzet kérdésére, miszerint tervezi-e, hogy a Fidesz otthagyja az Európai Néppártot (EPP). A kérdést azért tették fel neki, mert a lap több forrásból is úgy értesült, miszerint a Fidesz elnöke nem várná meg, hogy az EPP esetleg tagsága felfüggesztéséről, netán kizárásáról döntsön, hanem egy ilyen helyzet fennállása esetén maga lépne ki és csatlakozna a többek között a lengyel kormánypárt Jog és Igazságosságot is tagjai között tudó Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójához.

Az erről szóló pletykákat némileg erősítette, hogy a fideszes Bayer Zsolt az Echo Tv egyik műsorában azt pedzegette: ha a Fideszt kizárják az EPP-ből, akkor a Visegrádi Négyekkel alapíthatnak közös frakciót. 

Az esetleges kilépésről a Magyar Nemzet egy magas rangú kormányzati forrása azt mondta, a kormányfő mentalitását ismerve abszolút reális alternatíva, amennyiben az EPP a lex CEU visszavonását akarja elérni, egy másik informátoruk ugyanakkor „válaszra sem méltó őrültségnek” nevezte, amikor ezt a riporter szóba hozta neki.

A Fidesz megítélése elég rossz egy ideje a Néppártban, erről bővebben itt olvashat.15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft