A Nemzetbiztonsági Bizottság elé kerül Magomed ügye

2017.04.21. 17:42 Módosítva: 2017.04.21. 17:44

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Facebookon közölte, hogy a szerdai Nemzetbiztonsági Bizottság napirendjére kérte a Magomed-ügyet.

Magomed egy Groznijban született, Budapesten élő csecsen férfi, aki felkereste a szovjet emlékművet festékkel megdobáló Komáromy Gergelyt, és rávette, hogy videóban kérjen bocsánatot azoktól, akiket ezzel az akciójával megbántott.

Komáromy az erősödő orosz befolyás ellen tiltakozott a festékdobálással. Az orosz külügyminisztérium reagált is az akcióra,  helyeselték, hogy a magyar rendőrök előállították Komáromyt és a vele együtt dobáló aktivista társát.

Szél Bernadett a Facebook-posztjában azzal indokolta, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság elé viszi a Magomed-ügyet, hogy "még vannak, akik felkapják a fejüket", utalva ezzel munkatársunk véleménycikkére, aki azt írta, hogy a csecsen férfi megmutatta, hogy nem a putyini kézikönyv, hanem maga a mindennapi orosz politikai valóság jött el:

2006-ban még nem akadt civil csecsen, aki elégtételt vett volna ugyanennek az emlékműnek a meggyalázásáért. Ma már bátran megteheti, aligha kell tartania attól, hogy a magyar titkosszolgálatok felkapják a fejüket, vagy hogy a Pakssal lekenyerezett kormányfő szót emelne az ellen, hogy innentől orosz álcivilek mondják meg, hogyan tiltakozhatnak a kormány politikájával szemben a magyar polgárok.