Jolán
2 °C
4 °C

A rendőrség megtiltotta a tüntetést az orosz nagykövetségnél

2017.04.23. 21:51

Az Állítsuk meg Moszkvát nevű Facebook-csoport e hét hétfőre szervezett eredetileg tüntetést "a növekvő orosz befolyás ellen" a követség elé, de aztán a rossz idő miatt lefújták, és áttették jövő hétfőre.

Három éve még lehetett tüntetni az orosz követség előtt
Három éve még lehetett tüntetni az orosz követség előtt
Fotó: Bődey János

Eddig ebben semmi újdonság nincs, ám most, szűk 24 órával a meghirdetett új időpont előtt azt közölte a csoport Facebookon, hogy a rendőrség mégsem engedi őket a követséghez. Azt írták, "Budapest rendőrfőkapitánya biztonsági intézkedésre hivatkozva lezárta az Orosz Nagykövetség közvetlen területét, így nem demonstrálhatunk holnap a követség épülete előtt, ezért az Andrássy út 100. számnál fogunk találkozni, 50 méterre a nagykövetség épületétől."

A döntést a szabad gyülekezési alapjogunk megsértésének tekintjük, így tovább fogunk harcolni a jogainkért. Nem engedhetjük, hogy a hatalom tüntetéseket némítson el!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?