Géza
-12 °C
-4 °C

Kiutasították az országból a Bimbó úti kaszinó tajvani üzemeltetőjét

2017.04.24. 17:30

Egy hónap elzárásra ítélték és kiutasították Magyarországról azt a tajvani férfit, aki több mint 30 külföldit dolgoztatott jogellenesen a budapesti Bimbó utcában - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a vádlott március elején érkezett Magyarországra három hónapi tartózkodásra jogosító vízummal. Érkezése utáni hetekben bérbe vett egy II. kerületi található ingatlant, ahol 34 tajvani állampolgárt alkalmazott egy illegális sportfogadásra alkalmas weboldal létrehozására. A dolgozók március közepétől érkeztek Magyarországra, a vádlott a munkahelyükként is szolgáló ingatlanban szállásolta el őket.

A 34 tajvani állampolgár nem nyújtott be kereső tevékenység célú tartózkodási engedély iránti kérelmet, így nem dolgozhattak volna Magyarországon.

A bérelt ingatlanban a külföldiek természetes fénytől elzárt, szellőzetlen helyiségekben éltek, amelyek a minimálisan elvárható higiéniai feltételeknek sem feleltek meg, itteni elhelyezésük sértette az emberi méltóságukat.

A vádlottat március 27-én fogták el, a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította harmadik országbeli állampolgár jogellenes foglalkoztatásának bűntette miatt. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, jogerősen 28 nap elzárásra ítélte, valamint négy évre kiutasította Magyarországról.